Osman Altıntaş (1956 - ...)

Biyografi

1956 yılında Trabzon’un Araklı kazasında doğdu. Araklı Merkez ilk ve ortaokulunda okudu. Liseyi Sürmene Lisesi’nde bitirdi. 1973 Yılında Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü yarışmasından Devlet Bursu kazanmıştır. Yükseköğrenimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ve Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesinde tamamladı. Ayrıca yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora çalışmalarını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapmıştır. 

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar eğitimi bölümünde öğretim görevlisi olarak başladığı akademisyenlik hayatına doçent ve daha sonrasında profesör olarak devam etti. 2014 yılında Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kurdu ve dekanlığını yaptı. 

Başta T.C. Kültür Bakanlığı 58. Devlet Resim ve Heykel Ödülü olmak üzere çok sayıda ödül almıştır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma ortak etkinliklere, bienal ve sempozyum gibi faaliyetlere katılmıştır. 

1986 yılında 5846 sayılı yasaya istinaden Bakanlar Kurulu Kararı’yla kurulan, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (GESAM) kurucu üyeliğini yapmıştır. Halen yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Halen, OKÜ. Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlık görevini yürütmektedir. 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ndeki Eserleri 

R-2194, Deprem Çocukları I 

Kaynakça

http://osmaniye.edu.tr/sayfa-36937 Erişim 16.03.2021