2. Uluslararası Asya-Avrupa Sanat Bienali

Özellikler

2. Uluslararası Asya-Avrupa Sanat Bienali
05.01.2022
05.01.2022
Uluslararası, Asya-Avrupa, Sanat, Bienali, Asya, Avrupa, Güzel, Sanatlar, Genel, Müdürlüğü, 1988, GSGM, ARHM, KTB

2. ULUSLARARASI ASYA-AVRUPA SANAT BİENALİ

1988 

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü yayınıdır. 

SUNUŞ 

Seçkin sanat eserlerini bir arada sergileme ve karşılaştırma imkanı sağlamak, sanatın birleştirici diliyle de dünya ülkeleri arasında "dostluk ve barış" ilkelerine bağlı bir ortam oluşturmak amacıyla "Uluslararası Asya Avrupa Sanat Bienali'nin ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Adını, ülkemizin Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki coğrafi ve kültürel manada bir köprü olması özelliğinden alan Bienal'imize bu yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden 23 ülke temsilcisi, 161 sanatçı, toplam 197 yapıt ile katılmışlardır. 

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinde, 2 Mayıs - 30 Haziran 1988 tarihleri arasında düzenlenmiş bulunan "II. Uluslarararası Asya Avrupa Sanat Bienali"ne iştirakın giderek fazlalığı bu organizasyonumuzun, dünya sanat çevrelerindeki haklı yerini almakta olduğunun bir göstergesidir. 

Bu vesile ile dikkatli ve yoğun çalışmaları ile II. Uluslararası Asya Avrupa Sanat Bienali'nin gerçekleştirilmesinde büyük payı olan Düzenleme Komitesi, Uluslararası ve Ulusal Jüri Üyeleri, Sergi Komiserleri ile maddi,. manevi destek ve ilgilerini esirgemeyen resmi ve özel kurum ve kuruluşlara, katılan yabancı ve Türk tüm sanatçılara şükranlarımı sunarım. 

Ayrıca, Uluslararası Jüri'nin takdirleriyle ödül kazanan sanatçıları da kutlar, başarılarının sürekli olmasını dilerim. 

Saygılarımla

Namık Kemal ZEYBEK
 Kültür ve Turizm Bakanı 

Her iki yılda bir düzenlenecek olan "Uluslararası Asya Avrupa Sanat Bienali" nin amacı; plastik sanat alanındaki önemli sanat eğilimlerini, çağdaş sanatın gelişmesine katkıda bulunan ülkelerin sanatçılarına seçkin sanat eserlerini bir arada sergileme ve karşılaştırma imkanı sağlamak, sanatın birleştirici diliyle de dünya ülkeleri arasında “dostluk ve barış” ilkelerine bağlı bir ortam oluşturmaktır. 

2. Uluslararası Asya Avrupa Sanat Bienali Düzenleme Komitesi 

Başkan: Mehmet ÖZEL : Güzel Sanatlar Genel Müdürü 

Başkan Yardımcısı: İhsan YÜCEÖZSOY : Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı 

Üyeler: 
Tulga OCAKÇIOĞLU : Plastik Sanatlar Dairesi Başkanı 
Zeynep YASA : Programlama ve Sergiler Şube Müdür 
Tunç TANIŞIK : Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürü 
Erdoğan AYTUN : Dışişleri Bakanlığı Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı
Sevim ULUTAŞ : Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü 

Uluslararası Jüri Üyeleri 
Fransa : Michel NURİDSANY
İtalya : Giovanna DE FEO
Polonya : Ireneusz J. KAMINSKI 
Türkiye : Doğan KUBAN 
Yugoslavya : Shygri NIMANI 

YAYINDA BULUNAN ESERLER

Atatürk Sanat Ödülü 

Türkiye, Alev Ebuzziya SIESBYE, Seramik, Yüksek pişirim ( 1300), 1987 

Türkiye, Ergin İNAN, Mektup", Desen + Kolaj, 205x150 cm, 1984 

Fransa, Bemard PAGES, Sütun (Heykel), 1985 

Dostluk ve Barış Ödülü 

Fransa, Pierre BURAGLIO, "Della Robbia Metrosu, 16x32 cm, 1987

Polonya, Jan Wojciech MALIK, "Güzel Uzanış", Akr.boya.tuval, 87x145 cm, 1986 

Türkiye, Burhan UYGUR, "Bilitis'in Karanlık Kraliçesine Selamı", Akrilik & Papirüs, 49x39 cm, 1987 

Asya-Avrupa Sanat Ödülü 

Belçika, Emiel HOORNE, "Tinguely'ye Saygı", Lino ve tipografi, 80x60 cm, 1983-84

Romanya, Neculai PADURARU, "Yüz Yüze" (Duvar dizisi), Bronz, 45x35xl5 cm. 1986

Polonya, Teresa MISZKIN, “Eşik 20”, Akr. Tuval, 120x150 cm, 1986 

KATILAN SANATÇILAR

Hilmi KASEMİ Vilson KILICA Gjergj MARKO Kreshnik XHIKU Edvin RAMA Lumturi BLLOSHMI Minella SARO Arben BASHA İsmail LULANI Hasan NALLBANI Lek FRROKU Fuat DUSHKU Petro KOKUSHTA Danish JUKNIU Sali SHIJAKU Samta BENYAHIA Mohamed Tayeb STAMBOULI Ali SILEM Akila MOUHOUBİ Abderrahmane AIDOUD Nacer BOUDJOU Roukaya BOUTADJINE Abdelmalek MADJOUBI Wu XUN Qiu JIMU Yang LIZHOU Song DI Wang YINGCHUN Stefan REICHMANN Anatol ERDMANN Vinod Ray PATEL Shyam SHARMA Bansı PARIMU Bipin Bihari SAHU Badri Nath ARYA S.G. SHRIKHANDE Anjana MEHRA Kıshor THAKUR Om Prakash KHARE Hema JOSHI T. VIJAYAVELU Sanjay BHATTACHARYYA Goun Shanker PENDAM C.M. PARDESHI Anand DEV R.P NIGAM Dinanath PATHY G.S. SHENOY R.P. DABRAL Siham EL-SAUDI Talal ISSA Sami HAKKI Hashem HANON Francesco G.PISTOLESI David LECHUGA Kenji KATO Salman AL-MALKE Wafika SULTAN Sultan AL-GANEM Hassan AL-MULLA Yousuf AHMED Mohmed ALİ Issa AL-GHANEM Ali HASSAN Jassem ZAINIY Hyo-Joon YOON Sang-Chul CHOI Eung-Kyu CHOI Nae-Sik CHON Ji-Sik SHIN Chan-Kab PARK Kwang-Suh SHIN In-Kyung KIM Kwang-Young CHUN Sung-Chin YOON Moon-Kie KiM Dong Hee SUH Sang-Ku KIM Mahmood AL-RADWAN Anbar Waleed ANBAR Salem S. AL-KHARJİ Fadhel S. AL-ABBAR Abderrida BAQER Ameen Mohammad AL-SALEH Ahmad ABDERRIDA Hameed lsmeal KHAZAAL Saoud AL-FARAJ Abdallah AL-QASSAR Qassem YASEEN Moudhı AL-HAJJI Khalıfa AL-QATTAN Ali Nouman TAWFIQ Feridun IŞIMAN İsmet TATAR Baki BOĞAÇ Nilgün KOZAL Emin ÇİZENEL Güner PİR Mehmet ULUHAN Mehmet Şinasi TEKMAN Hikmet ULUÇAM Erol REFİKOĞLU Türksal İNCE İnci KANSU Emel SAMİOĞLU Cumhur DELİCEIRMAK Ayhan MENTEŞ Cüneyt KABA Hasan AMİR Gabor ROSKO Andras BARANYAY Zoltan CSEMNICZKY Ancdras WAHORN Geza SAMU Janos SUGAR Andras M.NOVAK Judit FERDINAND Leticia OCHARAN Maria LAGUNES Abdel Wahab Abdel MOHSEN Mohamed Galal ABDEL-RAZEK Reda Abdel SALAM Jerzy GUMIELA Bogdan MARKOWSKI Antoni FALAT Stanislaw GORECKI Franciszeh MASLUSZCZAK Maksymilian SNOCH lon STENDL lon PACEA Elena HARIGA Gheorghe ILIESCU-CALINEŞTI lon IANCUT Aurelian BOLEA Viorel GRIMALSCHI Vladimir ŞETRAN Janis ANMANİS Sergei MİKLAŞEVİÇ Dimitri TUGARİNOV Andrei MILNİKOV Lioudmila KREMNEVA Toğrul NARİMANBEKOV Aleksandre SUVOROV Vladimir SOSKİEV Hamoud CHANTOUT Nassır CHAURA Mahmoud HAMMAD Abdulla MOURAD Ghassan SIBAI Ömer KALEŞİ Elif AYITER Adnan TURANİ Erdağ AKSEL Ali İsmail TÜREMEN Bünyamin ÖZGÜLTEKİN Joze CIUHA Safet ZEC Nusret SALIHAMIXHIQI Ivan LOVRENCIC