Hikmet Öz (1950 - ...)

Biyografi

1950 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk ve ortaokulu Tarsus’ta okudu.1968 yılında Mersin İlk öğretmen okulunu bitirdi. 6 yıl çeşitli yerlerde ilkokul öğretmenliği yaptı. Resim yapmaya öğretmen okulu yıllarında başladı. 1978 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde resim öğretmenliği yaptıktan sonra 1987 yılında öğretmenlikten istifa ederek Tarsus Belediyesi’nde Kültür Müdürlüğü görevine başladı. 

Tarsus’la ilgili araştırma ve inceleme eserleri yayınlandı. “Bilinmeyen Tarsus”, “Atatürk Tarsus’ta”, “Tarsus Tarihi”, “Tarsus Belediyesi Tarihi”, “İnançların Kucaklaştığı Kent Tarsus” başlıca yayınlanan eserlerdir. Bu arada resim çalışmalarına da devam etti ve ilk kişisel sergisini 1981 yılında gerçekleştirdi. 7’si yurt dışında olmak üzere 25 kişisel resim sergisi yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok özel koleksiyonlarda ve Devlet koleksiyonunda eserleri bulunmaktadır. Resimlerini Modern Mozaik denilen ve tamamen kendine ait olan yeni bir teknikle yapmaktadır. 

1993 yılında Kültür Bakanlığı teşkilatında çalışmaya başladı. Mersin İl Kültür Müdür Yardımcılığı, Muğla il Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1997 yılında istek dışı Ağrı iline gönderildi ve buradan emekli oldu. 1997 yılı Eylül ayında Kültür Bakanlığı’nın isteğiyle yeniden göreve döndü ve Muğla İl Kültür Müdürü olarak göreve başladı. Bu görevini 2003 yılı Mayıs ayına kadar sürdürdü. Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde uzman olarak çalıştı. 2007 yılı Ekim ayında emekli oldu. 

Ayrıca roman denemeleri de bulunan Hikmet Öz’ün “Tedirgin Bir Yaşam” isimli romanı yayına hazır haldedir. 2008 yılından bu yana doğduğu kent ile ilgili araştırmalarını sürdürebilmek için Tarsus’ta yaşamaktadır. 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ndeki Eserleri 

R-0863, Nereye? 

R-1483, Korkuyu Beklerken 

Kaynakça