Raif Kalyoncu (1971 - ...)

Biyografi

Trabzon’da 1971 yılında doğan Kalyoncu, 1995’te Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Resim–İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu, 2000 yılında KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında Yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

1995-2002 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan sanatçı, 2003 yılı itibariyle Doktora Eğitimi için Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne atandı ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında görevlendirildi. 

2009 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne dönerek bu bölümde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. Aynı bölümde belli dönemlerde bölüm başkanlığı, anabilim dalı başkanlığı ve bölüm başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

2015 yılında Doçent oldu. 2016’da anabilim dalı başkanlığına ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı görevine atandı. Ankara, Trabzon ve İstanbul’da kişisel sergiler açan sanatçı; birçok fuar, festival, çalıştay, karma ve grup sergisine katıldı. 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ndeki Eserleri 

R-2399, İsimsiz 

Kaynakça