76. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi

SUNUŞ 

Cumhuriyetimizin 100. yılına rastlayan 76. Devlet Resim ve Heykel Sergisi çoklu bir sanatçı katılımıyla gerçekleşmiş ve değerli jüri üyelerinin titiz ve dikkatli seçimleriyle sonuçlandırılmıştır. Jüri başkanı Yalçın Gökçebağ, Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Prof. Gören Bulut, Prof. Dr. Mustafa Ağatekin, Prof. Dr. Rahmi Atalay, Prof. T. Emre Feyzoğlu, Yrd. Doç. İhsan Çakıcı ve Ayhan Yılmaz gibi değerli sanatçılarımız, 670 adet eser arasından, Resim, Heykel ve Özgünbaskı dallarında üçer, Seramik dalın-da iki başarı ödülüne layık sanatçıların eserlerini seçmişlerdir. 

Devlet Resim ve Heykel Yarışması, 1939 yılında oluşturulmuş ve günümüze kadar başarıyla gelmiştir. Yaşayan, yaşamayan çok değerli sanatçılarımızın bu yarışmadan ödül kazandıklarını unutmamak gerekir. Yarışma, genç sanatçıların eserlerinin onaylandığı bir yer olarak sanat dünyasında yerini almıştır. Ödül alan eserler seçilirken çağdaşlığı, yenilikçiliği, orjinalliği dikkate alınarak jüri tarafından oy birliğiyle ödüllendirilmiştir. 

Aslında genç sanatçılarımızın bu tür yarışmalara katılmaları kendileri açısından çok önemlidir. Zira yapıtlar büyük jüri tarafından değerlendirilerek eserin başarısına ya da başarısızlığına karar verilir. Son zamanlarda katılamayan gençler yarışmayı bırakmayı seçmektedirler. Katılamama nedeni çalışmasının kötülüğünden değil, çok defa eksikliğinden kaynaklandığını bilmelidirler. 

Ödül alan sanatçılarımızı yürekten kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bu sergiyi tertipleyen Bakanlığımıza, oluşumunda emeği geçen Genel Müdürlük çalışanlarına, katılımcılara ve emek veren herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 

Yalçın GÖKÇEBAĞ 
 Seçici Kurul Başkanı 

SEÇİCİ KURUL

Yalçın GÖKÇEBAĞ
Seçici Kurul Başkanı Ressam 

Prof. Dr. Mustafa AĞATEKİN 
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi 

Prof. Dr. Rahmi ATALAY
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi 

Prof. Gören BULUT
Ressam ve Özgünbaskı Sanatçısı

Yrd. Doç. İhsan ÇAKICI
Ressam ve Özgünbaskı Sanatçısı

Prof. Tuğrul Emre FEYZOĞLU
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Seramik ve Cam Anasanat Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Hasan PEKMEZCİ
Ressam ve Özgünbaskı Sanatçısı

Ayhan YILMAZ
Heykel Sanatçısı 

Dr. Alper ÖZKAN
Bakanlık Temsilcisi / Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı 

Salonlar