Ressamların İzinde "Ankara"

Kıymetli Ziyaretçilerimiz,

Sizlere Ankara Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’nun eşsiz parçalarından benzersiz bir içerikle oluşturulan yepyeni bir sergi ve gezi deneyimini bir arada sunmaktan mutluluk duyarız: “Ressamların İzinde: Ankara”

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen yüzlerce etkinlikten biri olan bu sergi ve gezi etkinliği, özel bir yönüyle dikkatleri üzerine çekiyor: Geçmiş ile gelecek, sanatçı ile sanatsever, şehir ile insan ve nihayetinde sanat ile hayat o muhteşem döngüsüyle bir kez daha birbirine bağlanıyor.

Her gün dalgın-düşünceli, telaşlı ya da koşarak adımladığımız sokaklar, beklediğimiz duraklar, ziyaret ettiğimiz tarihî mekânlar ve soluklandığımız köşe başları, bugün ressamların gözünden bambaşka görünecek bizlere. Yıllar önce onların yürüdüğü yolları kat ederken, şehrin içinde serpilmiş halde rastladığınız görsellere, teknolojinin imkânları sayesinde bulunduğunuz yerden sanal olarak da erişebileceğiz. Elbette bu temâsı yeterli bulmayarak, Müzemizi ziyarete gelip Koleksiyon’da yer alan diğer şaheserleri de yakından görmek isteyebilirsiniz. 

Ressamların İzinde Ankara “Kültür Yolu Rotası” için tıklayınız. 

“Ressamların İzinde: Ankara” projesi kapsamında Festival dâhilindeki yürüyüş yollarında Halil Paşa’dan Şevket Dağ’a, Refik Epikman’dan Ali Sâmi Yetik’e, Hüseyin Yüce’den Feyhaman Duran’a uzanan bir çizgide, Türk resminin kudretli sanatçılarına yol arkadaşlığı yapacağız.

Hep birlikte; kıymetli Başkentimiz Ankara’nın tarihî binalarını, köşe başlarını, cadde ve sokaklarını, ressamlarımızı ve bu vesileyle de Ankara Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’nu yeniden keşfetmek dileğiyle… 

Salonlar