Ankara Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Mihri Müşfik’in natürmort konulu eseri, sanatçının ülkemizde çok seçkin koleksiyonlarda çok az sayıda eserinin bulunması nedeniyle önemlidir. Kompozisyonun merkezindeki şişenin etrafında yer alan nesneler ve meyveler, Mihri Müşfik’in döneminin önemli sanatçıları arasında yer aldığını kanıtlaya bir düzen içinde resimlenmiştir. Simetrinin odağında duran şişenin, sol tarafında yer alan dilimli opalin kâse içinde istiflenmiş olan ve ışık oyunlarıyla modle edilmiş kırmızı elmalar sanatçının şiirsel lekelerle betimlenmiş natürmort çalışmasının başarısını kanıtlar.
Şişenin sağ tarafında bulunan kadeh ve onun da solunda yer alan, orantılı boyut farklılıkları ile dikkati çeken sarı ve yeşil elma, Mihri Müşfik’in kompozisyonun simetrisini bozan, ancak kendi içinde sarsılmaz bir düzeni yeniden kuran resminin dengesinin yeteneğini vurgular.
Dikkatle incelendiğinde, beyaz şarap dolu kadeh, sarı ve yeşil elmalar, kompozisyon düzeninde, sol tarafta yer alan kırmızı elmalarla dolu kâse aynı alanı kaplamasına karşın birbirlerinden ayrışan formlarıyla asimetrik bir denge içinde bir arada resimlenmiştir. Iki gölgenin ilki; duvarın lekesel alanına düşen yeşil şişenin parlak gövdesinin görüngüsü, diğeri yeşil ve sarı elmanın hemen arkasında bir plan oluşturan kadehin imgesidir. Döneminin resim anlayışı içinde izlenimci lekeler kullanan Mihri Müşfik, sanatımızın tarihinde önemli bir yere sahiptir. Kuşkusuz öncelik ressam olarak kazandığı değerdir. Ayrıca kızların sanat öğrenimine başladığı ve okuma haklarını elde ettiği dönemde; 1914 yılında açılan Inas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin ilk müdürleri arasında yer alması da kazanılan kadın haklarının tanığı ve uygulayıcısı olması bakımından önem taşımaktadır.