Yöresel kıyafetler içerisinde tarlada çalışan kadın figürleri resmedilmiştir. Başını öne doğru eğerek yürüyen kadın figürü uzun saplı çapasını omuzuna almış vaziyette resmedilmişken önünde yer alan ve bir şemsiyenin gölgesine oturmuş kadın ve erkek figürü dikkat çekmektedir. Hem yapıldığı coğrafyada Halil Paşa’nın o yıllarda edindiği izlenimleri yansıtır, hem de sanatçının Fransız Realist hareketinin ünlü ressamı Millet üzerine yaptığı araştırmalardan elde ettiği etkileri belirler.
Eser mavi, gri, kahverengi, gri, krem rengi, yeşil tonlara hakimdir. Şeritler halinde sürülmüş tarla üzerinde yöresel kıyafetli, pileli, kabarık etekli, beyaz gömlekli, bir elinde çapa ve sırtı ile birleşen sepet bulunan, ayaklarında çarık ve çorap olan kadın figürü yürür vaziyettedir. Karşısında şemsiye altında bağdaş kurmuş beyaz başörtülü yanında çocuk şapkalı figürü dikkat çeker. Arka planda hayvan ve çapa yapan insan siluetleri tepelik alanlar ve mavi gökyüzü açık koyu dengelerle bulut etkisi veren kümeler resmedilmiştir. İmza sol alt köşede yer alır.
Çerçeve Tanımı: Sarı yaldız boyalı, koyu renk patineli, bitkisel motifli oluklu ahşap çerçevelidir. Düz sarı yaldız ahşap paspartuludur.